11 Mayıs 2011 Çarşamba

BAŞLANGIÇ NOKTASI

İşlerin kötüye gideceğini söyleyip duruyorsanız bir kahin olma şansınız çok yüksektir.
Isaac Singer

Kötümser “yapılamaz” der.
İyimser “yapılabilir” der.
Motivasyona sahip kişi ise, “yaptım” der.

Eğer her sabah gününüze başlamadan önce sizi motive edici mesajlar dinleseydiniz, zihniniz, yüreğiniz, ruhunuz coşku ve heyecanla dolsaydı, gününüz nasıl geçerdi?
Bir arkadaşınız, eşiniz veya patronunuz sizinle ilham veren, enerjinizi artıran “Yapabilirsin! Başarabilirsin!” mesajlarıyla dolu bir konuşma yapsaydı içinizdeki gerçek potansiyelinizi ortaya çıkarmak için içsel gücünüzü kim bilir nasıl kullanırdınız?
Karşılaştığınız her sorunun, zorluğun üstesinden gelebilecek kadar güçlü ve enerjik hissederdiniz kendinizi değil mi?
Her şeyi yapabilme, her şey olabilme, yaşamınızın her boyutunu istediğiniz şekilde değiştirme gücüne sahipsiniz.
Bu köşede düşüncelerinizi uyarmayı, yüzünüze tebessüm kondurmayı, yüreğinizi umutla, ruhunuzu coşkuyla doldurmayı amaçlıyorum.
Bir turist, ziyaret ettiği kasabanın yaşlı marangozuna sorar: “Bu kasaba neyi ile ünlüdür?” Yaşlı adam yanıt verir: “Bu kasaba, dünyada gidebileceğiniz her yerin başlangıç noktasıdır. Buradan başlayarak istediğiniz her yere gidebilirsiniz.” Yaşlı adam ne kadar haklı. Oysa çoğumuz yaşamın zenginliğinin hazzına varabilmek için önce başka bir yerde olmamız gerektiğini sanıyoruz; önce bir noktaya gelelim, özlem duyduğumuz şeylere kavuşalım ondan sonra mutlu olmaktan bahsedebiliriz. Şimdi ve buradayız. Başka bir yerde ve zamanda olmamız imkansız. Oysa, yaşamımızda alacağımız kararlar? “Eğer” sözcüğü yönetiyor.
Eğer üniversiteden mezun olursam mutlu olacağım.
Eğer sevdiğim kişiyle evlenirsem mutlu olacağım.
Eğer çok para kazanacağım bir işe girersem mutlu olacağım.
Eğer… Eğer… Eğer… Bu Eğerler olduğumuz yerden başlamamızı, şimdi ve burada olmamızı engelliyor.
Gücümüzü ve mutluluğumuzu baltalıyor. Anın harikulade hazzını yaşamaktan bizi alıkoyuyor. Şu anda başlangıç noktasındasınız. Dışarıdan kazanacağınızı sandığınız güç içinizde, burnunuzun dibinde.
Hayatınızı kazanmak adına, hayata katlanırken hayatınızı kaybediyor olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder