2 Haziran 2011 Perşembe

TEMSİL SİSTEMLERİ

İŞİTSELLER

Tüm göğüsleriyle nefes alan(diyaframın tam ortası ) işitseller ; bir olayı hatırlamaları gerektiğinde ,o olayla ilgili  tüm sesler zihninde canlanır.bir hayal kurduğunda da aynı durum geçerlidir.ve bu anlarda göz bebekleri kulak hizasına yönelir.tahmin edebileceğiniz gibi müzisyenlerin işitsel temsil sistemleri baskındır.
Ayrıca işitsel biri kendisine okunan bir hikayeyi kendilerinin okumalarından daha etkili bir şekilde hafızalarında tutarlar.Mantıksal sıralamaya önem veren işitseller; her işlerini sırasını bozmadan yaparlar.

Dinlemeyi çok seven bir işitselin dostluğu sanırım

herkesin istediği bir dostluktur.melodik bir ve akıcı bir konuşma ile de bu dinleyiciliklerini güzel bir iletişime dönüştürmeyi başarırlar.

Eğitimciler için ;işitsel bir öğrenciyi keşfettikten sonra yapılması gereken çok kolaydır.işitsel baskınlığını dikkate alarak  ortamın sessizliğini sağlamak ve  bilgileri kelimeler aracılığıyla öğrenciye aktarmak en doğrusudur.Anlatılanları öğrencinin tekrarına izin verilerek  öğrenmenin pekiştirilmesi sağlanabilir.

İlişkilerde işitsel biriyle yaşanan birliktelikte kulağa hitap çok önemlidir.yapılan görsel şovların hiçbir zaman istenilen başarıyı sağlamayacağını unutmamak gerekir. Müziksiz bir kutlama, kelimelerden uzak bir sevgi gösterişi gibi…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder